Основана през лятото на 1992 година, „Дару Кар“ АД започва дейността си като официален вносител на продуктите на BMW AG за България. В началото фирмата се съсредоточава върху продажбата на леки автомобили, като още в първата година се полага и началото на автосервизното обслужване. Постепенно се разширяват сервизната база и складът за резервни части.

През лятото на 1994 година отваря врати и авторепаратурният цех, оборудван съгласно всички изисквания на BMW AG. През есента на 1994 година в следствие на закупуването на Rover Group от BMW AG, „Дару Кар“ АД става официален вносител намарките Rover и Land Rover за България. През същата година отваря врати и специализираният сервиз.

След настъпилите реорганизации в автомобилната индустрия в международен аспект, а именно продажбата на Rover Group от страна на BMW Group, както и реорганизацията на дилърските мрежи от страна на много производители в рамките на ЕС, „Дару Кар“ АД е официален партньор на не толкова отдавна открития офис на BMW Group в България и официален авторепаратурен център на автомобилите Porsche. След дълги години работа именно оттук тръгват кадри, които във времето доразвиват мрежата на BMW в България и не само, в лицето на други оторизирани дилърства, сервизни центрове и представители на марката.

След придобиването на компанията, „Авто Юнион“ АД допълва портфолиото си от официални представителства и сервизни центрове на автомобилни марки. Днес, на 7 юли 2022 година, автомобилният холдинг подписа ново бъдеще за своята дъщерна компания „Дару Кар“ ЕАД, като се разделя с част от своето дългогодишно семейство в името на стратегията за развитие на „Еврохолд България“ АД, която неотдавна предвиди продажба на автомобилния и лизинговия бизнес на групата и фокусиране върху енергийния и застрахователния бизнес.