В Модена – домът на Maserati, след появата на Ghibli Hybrid бе представен и първият хибриден SUV на марката – Maserati Levante Hybrid.

Новото електрифицирано Levante, превъзхожда предишните модели с повече мощност, по-екосъобразно е и още по-уникално. Без да променят философията си, Maserati еволюират и увеличават семейството си с този и бъдещите модели на Тризъбеца, които също ще бъдат електрифицирани. Мисията на Maserati е да подобри производителността, да предложи пъргавина и скорост, едновременно с това да намали разхода на гориво, да увеличи удоволствието от шофирането и насладата от луксозната обстановка и разбира се да запази своя отпечатък – неподправения звук. Maserati Levante Hybrid комбинира 4-цилиндровия, 2-литров двигател с 48-волтова хибридна система, за да възстанови енергията по време на забавяне и спиране. Хибридният автомобил тежи по-малко от 6-цилиндровия еквивалент, както дизелов, така и бензинов двигател, и преди всичко има още по-добро разпределение на теглото, тъй като батерията е поставена отзад, без да се нарушава товароносимостта и оптимално балансиране на масите на автомобила. Всичко е проектирано, за да направи Levante Hybrid още по-пъргав и забавен за шофиране.

Благодарение на максималната мощност от 330 к.с. и въртящ момент от 450 Нм, доставени само от 2250 об/мин, данните за производителността на новото Levante Hybrid, предлагано само със задвижване на всички колела, са впечатляващи: максимална скорост от 240 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 6 секунди.

Що се отнася до външния вид, версията на Levante Hybrid се характеризира с нов трислоен цвят металик, наречен Azzurro Astro, предлаган като част от програмата за персонализиране на марката, Maserati Fuoriserie.

Maserati не изневеряват на себе си, а дават начало на нова технологична еволюция и пишат първата глава от своята история на електрификация след появата на първите Ghibli Hybrid и Levante Hybrid.