Официалният вносител на автомобили с марка Mazda за България и Северна Македония – „Стар Моторс“ ЕООД – вече с нов собственик – „М Тракс България“ ЕООД.


„Стар Моторс“ ЕООД е дружество създадено през 2000 година, като официален вносител на автомобили с марка Mazda на територията на България и Македония. Компанията предлага пълна гама нови автомобили, произвеждани за европейския пазар, както и цялостен обхват на услуги от следпродажбено обслужване – механични ремонти, тенекеджийно-бояджийни ремонти, резервни части, колекеции и удължена  гаранция.

Продажбено-сервизният център в град София, бул. Христофор Колумб 43, както и цялата мрежа в страната, са изцяло обновени през 2017 година и всички центрове отговарят на последните изисквания на бранда за предоставяне на клиентско изживяване в представителствата на Mazda. Втората локация на „Стар Моторс“ ЕООД е осъществена на територията на град София чрез представянето й на статут Галерия – бул. Арсеналски 2. Компанията разполага и със собствени, оторизирани от производителя, локации в градовете Пловдив и Стара Загора, както и автосалон със сервизен център в Скопие, а оторизираните продажбено-сервизни центрове в страната се намират в градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Хасково, Ямбол и Плевен.

След дългогодишното и успешно партньорство с Mazda Europe, на 11 май 2022 година „Авто Юнион“ АД сключи окончателен договор за продажба на дъщерната си компания „Стар Моторс“ ЕООД. Новият собственик е „М Тракс България“ ЕООД – официален вносител на камиони с марка MAN за България. С решение № АКТ-1206-09.12.2021 Комисията за защита на конкуренцията в Република България разрешава концентрацията без условия.

Сделката е част от стратегията за развитие на „Еврохолд България“ АД, която не отдавна сподели, че предвижда продажба на автомобилния и лизинговия бизнес на групата и фокусиране върху енергийния и застрахователния бизнес, след придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България.

Припомняме, че през юни 2021 година се осъществи и друга продажба на дъщерна компания – „Н Ауто София“ ЕАД – основен дилър на автомобили с марка Nissan и мажоритарен собственик на „Еспас Ауто“ ООД, най-големият дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia. Купувач е „Булфарма“ ООД, собственик на частната болница „Софиямед“.