„Дару Кар“ ЕАД е основана през лятото на 1992 година и започва дейността си като официален вносител на продуктите на BMW AG за България. В началото фирмата се съсредоточава върху продажбата на леки автомобили, като още в първата година се полага и началото на автосервизното обслужване. Постепенно се разширяват сервизната база и складът за резервни части.

През лятото на 1994 година отваря врати и авторепаратурният цех, оборудван съгласно всички изисквания на BMW AG. През есента на 1994 година в следствие на закупуването на Rover Group от BMW AG, „Дару Кар“ ЕАД става официален вносител намарките Rover и Land Rover за България. През същата година отваря врати и специализираният сервиз.

През есента на 1995 година, съвместно с Rover Group, започва производството на модела Maestro в град Варна. През първите месеци продажбите са окуражаващи и достигат до около 100 автомобила месечно. За съжаление икономическата обстановка в страната, както и неадекватното отношение на тогавашните управляващи не дават възможност за развитие на проекта. През следващите години, когато страната е изправена пред икономическа криза, фирмата полага всички усилия да запази своите позиции на пазара.

Компанията всяка година участва в големите автомобилни изложения в страната и редовно представя на българските клиенти новите модели от марките BMW, MG Rover и Land Rover. Паралелно с това, основните усилия се насочват към разширяването на дилърската мрежа в страната. Сключени са договори с дилъри в Плевен, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Варна. В Плевен и Бургас отварят врати изцяло нови комплекси.

След настъпилите реорганизации в автомобилната индустрия в международен аспект, а именно продажбата на Rover Group от страна на BMW Group, както и реорганизацията на дилърските мрежи от страна на много производители в рамките на ЕС, към момента „Дару Кар“ ЕАД е официален партньор на новооткрития офис на BMW Group в България и официален авторепаратурен център на автомобилите Porsche. След дълги години работа именно оттук тръгват кадри, които във времето доразвиват мрежата на BMW в България и не само, в лицето на други оторизирани дилърства, сервизни центрове и представители на марката. Фирмата предлага продажба на премиум автомобили налични в автосалона или доставка по поръчка, изкупуване на употребявани автомобили, консултация при финансирането и застраховането на автомобили, гаранционен сервиз за автомобили BMW, както и специализиран сервиз за MINI, и разполага с един от най-големите авторепаратурни центрове в България.

От 2017 г. фирмата е и логистичен партньор на АЛД Аутомотив.