На дългоочаквания, но вече отменен поради COVID-19 автомобилен салон в Женева, FCA Group планираха да представят пред света своето виждане за надежден електрически градски автомобил, който да успее да прехвърли духа на италианското автомобилостроене в нова епоха.

Съчетанието на модерни технологии и стилен дизайн не може да бъде представено по-добре от 500BEV. За основа на този изцяло нов проект е използван добре познатия Fiat 500. Отличителните линии на градската класика са запазени и дори подобрени, но продължават да носят радост за очите.

Електрическият автомобил е първият със задвижване от бъдещето за марката, комбинирайки последни по рода си технологии и усещане за майсторски създаден стил. Имплементирането на автономно шофиране от 2-ро ниво е от изключително значение за улеснението при шофиране в градски условия, позволявайки на водача спокойно преминаване през градския трафик, благодарение на възможността за потегляне и спиране.

Нaлични са няколкото нива за зареждане на батерията, които се осъществяват чрез стилен модул подходящ за всяка зарядна станция за електрически завтомобил, като батерията достига необходимата й енергия за до 320 км. пробег, позволявайки извършването на всички всекидневни задачи. Автомобилът е снабден със системи за контрол на разхода на енергия, които могат да бъдат управлявани чрез смартфон, което прави връзката на автомобила и водача още по-лесна.

Този малък градски електрически автомобил показва, че новите технологии и духа на италианските автомобили могат да проправят път към едно по-светло и чисто бъдеще.